Lea-Elina Nikkilä puhui maataloudesta ja vihreästä maatalouspolitiikasta. Sini Terävä ja Tuija Brax kuntauudistuksesta. Haluan täysin sydämin kannattaa heidän viestiään. Ja antaa sille tietty lisäys omasta näkökulmastani.

Kun 2011 liityin Vihreiden jäseneksi, en odottanut hallitustaivalta. Takana oli vaalitappio. Hallitustaival tuli, ja näin siinä jo samana kesänä mahdollisen historiallisen tehtävän, koko hallituksen yhteisen tehtävän, uudistaa suomea, poistaa rakenteelliset hidasteet, uudistaa yhteistä suhdettamme maaseutuun, alkutuotantoon, maatalouteen ja politiikkaan. Poistaa tietyn valtablokin epäreilut ja monesti piilotetut tukirakenteet. Tasata poliittista kenttää.

Minulla ei ole demarikontakteja, ei kokoomuskontakteja, puhuin vihreille. Ehkä liian hiljaa. Nykyhallituksen historiallinen tehtävä olisi voinut olla keskustapuolueen pysyvä pudottaminen keskikokoiseksi tai jopa pieneksi puolueeksi. Ne rakenteelliset muutokset joita suomessa tarvitaan johtaisivat missä tahansa tapauksessa tähän suuntaan.
Palatkaa mielessänne vuoteen 2011. Palauttakaa mieleenne ne mahdollisuudet jotka silloin menetettiin. Meidän Vihreiden on uudestaan otettava luonnonmukainen tuotanto ja kuluttajakysymykset haltuumme, ja luovuttaa muille hallituspartnereille ne osat keskustapuolueen kannatuspohjan teemoista jotka heille sopivat. Vasemmistolle vaikkapa keskustelu EU-tukien valumisesta parille suurmaanomistajille, oikeistolle pitäisi ehkä antaa liikkumatilaa moraaliasioissa, mutta vaalipiiri- ja kuntauudistuksessa toivon että vihreät ja muut hallituspuolueet voisivat löytää yhteisen tehtävänsä. Tietenkin toivotan lopuksi keskustapuolueelle juuri sitä vaalimenestystä jonka puolue on ansainnut.