Meidän kaikkien olemassaolo on turvattava, ilmastonmuutoksen pysäyttämisen ja myös elinkelpoisen ympäristön turvaamisen kautta. Tämä on mahdollista tehdä tavalla joka tekee maailmastamme turvallisemman, joten se on tehtävä niin.

Siksi olen kannattanut kaasunsaantimme turvaamista, niin kauan kuin kaasua kotimaamme Euroopassa tarvitsemme, Mustanmeren  ja Kaspianmeren alueilta, mukaanlukien Etelä-Kurdistan/Pohjoisirak. Tähän inspiroi Joshka Fischer ja Freie Universitätin OEI-kurssi EUn itäisistä naapurisuhteista 2008.

Me Vihreät olemme pitkään tapelleet demareita vastaan energiapolitiikassa. Suomessa tappelu sinänsä käydään hämmentävän ydinvoimauskovaisten kepulaisten ja kokoomuslaisten kanssa, mutta Suomi on tässä lähinnä poikkeus Euroopassa. Liian usein unohdamme osoittaa Gerhard Schröderiä, Paavo Lipposta ja heidän North- ja South Stream-projektia, kun Putinin vallan rajoittava Nabucco on vaihtoehtona.

Vapaus ja henkiinjääminen ovat poliittisia valintoja, ja jos meille tyrkytetään sopimuksia rikkovia ydinvoimaloita Venäjältä niin tie on selvä, vaikka se johtaakin oppositioon. Siirtyminen täysin uusiutuvaan energiaan on mahdollinen.