HBL:ssä (26.03.2015) asiamies Eva Biaudet, jonka elämäntyötä ja politiikkaa kunnioitan suuresti, kirjoittaa, että käytän ”halpoja temppuja”. Ei, puoluejohtajanne sanantarkka siteeraaminen ei ole temppu, niin kuin ei myöskään vaaliohjelmaanne viittaaminen: ”vähentää verotuksen progressiivisuutta; verotettavan täytyy saada pitää vähintään puolet ansaitsemastaan tulostaan”. Tämä on poliittista keskustelua, jota tarvitaan Suomessa enemmän.

Se, että Björn Wahlroos on vaikuttanut RKP:hen on kiistatonta, hän on ollut puolueen neuvonantaja. Kysymys siitä, onko hän määritellyt RKP:tä ei ole akateeminen kysymys. Olennaista on, ovatko RKP:n edustajat ajaneet Wahlroosin politiikkaa. Tähän vastaus on mielestäni ”kyllä”.

Carl Haglundin vastaus kysymykseen ilman ja veden yksityistämisestä, avoimessa tilaisuudessa 15.3.2015, oli että ”kyseessä on kai taloudellisen arvon mittaaminen, siis veden ja ilman hyödyntäminen, jossa kyllä on pointtinsa”:

Lopuksi hän väittää, että yksityistäminen on luonnolle hyvä asia, josta en ole samaa mieltä. On äänestäjien tehtävä arvioida, minkälaista politiikkaa he haluavat. Siksi olen ehdolla vaaleissa, en kuten Biaudet kirjoittaa, koska ”yritän vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta”. Tarjoan mm. suomenruotsalaisille äänestäjille vaihtoehdon.

Vihreiden perustulomalli pyrkii sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen elävillä työmarkkinoilla. Puolueen ympäristöarvot ovat perustavanlaatuinen syy olemassaoloomme. Vihreiden listoilla on liuta mainioita ruotsin- ja kaksinkielisiä ehdokkaita, jotka kampanjoivat läpimenosta. Mikäli RKP:n uusiliberaalinen nykylinja tuntuu ongelmalliselta, niin vaihtoehto on olemassa. Voit äänestää Vihreää kevään vaaleissa. Se on hyvä tapa saada RKP arvioimaan politiikkaansa uudestaan.

Markus Drake