Miksi olen ehdolla?

Neljä vuotta sitten järkytyin vaalituloksesta. Ehdokkuuteni nyt on sen tulosta. Haluan että Suomi on moniääninen ja vieraanvarainen. Haluan osoittaa ongelmia jotka johtivat jytkyyn ja tarjota korjauksia niihin, niin että ei olisi tarvetta pelon lietsonnalle ja kansallismieliselle uholle. Viimeiset neljä vuotta ovat osoittaneet, että oikeistopopulismi ei pysty rakentamaan uutta. Ne jotka ovat haavoittuvaisessa asemassa etsivät nyt vaihtoehtoja tai jättävät äänestämättä. Minä tarjoan vaihtoehdon. Yhteinen toiminta rasismia ja seksismiä vastaan täytyy olla se pohja, jolla taataan kaikille yhdenvertainen yhteiskunta. Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden takia olen jo pitkään ajanut perustuloa. Sen aika näyttää nyt saapuneen, kun kaksi kolmasosaa ehdokkaista on siihen valmiita. Jopa keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä haluaa perustulokokeilun

Olen myös kansainvälinen ehdokas, sillä olen asunut viimeiset 8 vuotta eri maissa ja seurannut läheltä, miten kaikkien suomalaisten kannalta tärkeitä asioita valmistellaan ja viedään läpi. Olen tästä syystä yrittänyt pitää meteliä tuhoisasta TTIP-vapaakauppasopimuksesta näissä vaaleissa, ja toistanut, että suomalaiset pystyvät kaatamaan sen eduskunnassa. Omat kokemukseni turvallisuuspolitiikasta ovat myös auttaneet minua osoittamaan Nato-jäsenyyden ongelmallisuutta ja tarjoamaan tilalle syventyvää yhteistyötä naapureidemme kanssa. Tämän lisäksi on ollut tärkeää viedä talouspoliittinen huomio siihen, Suomi saa negatiivisella korolla lainaa, ja leikkauspolitiikka on todella vastuutonta.

Miten ajaisin sinun asiaasi?

Ilman pelkoa. Olen ollut mukana järjestämässä joitain Euroopan suurimpia mielenosoituksia, kestän painetta, ja olen osoittanut että  osaan pitää puoliani. Parasta tietenkin on yhteistyö ja yhteisten projektien ajaminen aatetovereiden kanssa, ja on ollut ilo tehdä positiivista ja solidaarista kampanjaa muiden Vihreiden kanssa näissä vaaleissa.

Jos mielestäsi politiikassa tarvitaan uskottava tyyppi joka ei pelännyt iskeä kermakakun Maailmanpankin johtajan kasvoille, niin saattaa olla, että olen etsimäsi ihminen.

kakutus

Miten olen kampanjoinut?

Olen parina viime viikkona nähnyt ihmisiä, ehdokkaita, jotka saapuvat paikalle kampanjoimaan täynnä suurta uhoa, mutta pari ensimmäistä huolestunutta tai vihaista äänestäjää tai ensimmäisen raekuuron kohdattuaan lähtevät takaisin lämmitetyille, maksetuille paikoilleen ostoskeskuksien uumenissa. Olen kuitenkin myös päässyt puhumaan loistavien tyyppien kanssa muista puolueista, esimerkiksi kun Vasemmistoliitto kutsui minut tilaisuuteensa keskustelemaan ehdokkaansa kanssa.

Kampanjointi on hauskaa, väsyttävää ja haasteellista. Olen ollut koulupaneeleissa, radiossa, telkkarissa, vaalikoneissa ja tehnyt kaikkea muuta mitä ehdokkaat nyt tekevät. Mutta ennen kaikkea olen jakanut lenttareita ja kohdannut ihmisiä. Se on kampanjan paras osa, se mistä pidän eniten, ja missä olen hyvä. Onneksi minulla on ollut mahtava porukka mukana, jonka kanssa ollaan tehty juuri tämä mahdolliseksi: itseni näköinen ehdokkuus täynnä asennetta.

Omasta puolueestani ja myös muista puolueista löytyy hyviä asiantuntijoita, tyyppejä jotka ovat politiikan tai jonkun erityisalan mestareita. Tämä on hienoa, ja toivotan heille kaikille onnea näin viime metreillä ennen vaaleja.

Kiitos luottamuksesta.

Markus Drake
Uusimaa
93