Vastaus aiheesta TTIP, Rkp:n varapuheenjohtaja Mannfolkille ja Helsingin Rkp:n varapuuheenjohtaja Borgarsdóttir Sandelinille (joiden teksti on julkaistu täällä).

Tuntuu hassulta vastata teille suomeksi, varsinkin kun olemme jo aloittaneet keskustelun ruotsiksi. Mutta te olette kirjoittaneet suomeksi, joten olkoon.

Te, Niklas ja Silja, toteatte että TTIP-neuvottelut ovat nyt avoimempia ja läpinäkyvämpia kuin aiemmin, kiitos eurooppalaisen kansalaisyhteiskunnan. Tätä teidän ei tarvitse kertoa meille Vihreille. Meidän MEPit kuuluvat niihin jotka käyvät lukitussa ja pelkästään europarlamentaarikoiden käytettävissä lukuhuoneessa, jossa taltiointi ja kopiointi on kielletty. Tämä on toki avoimempaa ja läpinäkyvempää kuin aiempi tilanne jossa kukaan demokraattisesti valittu edustaja ei päässyt näkemään tekstejä. Mutta siitä on avoimuus ja läpinäkyvyys kaukana.

Se ”ikävä pelottelu ja protektionismi” josta Mannfolk ja Borgarsdóttir Sandelin varoittelee tarkoittaa todellisuudessa huolta ympäristöstä, työnteon ja maailman kauppasuhteiden ehdoista. Kuten kansainvälisen oikeuden asiantuntija, professori Martti Koskenniemi totesi TTIP-sopimuksesta 07.04.2015 järjestetyssä keskustelutilaisudessa: ”kyse on politiikasta” ja ”siitä minkä puolen valitsee”.

Olemmeko niiden puolella joita TTIP puolustaisi ja jotka käyttäisivät sitä estääkseen siirtymisen uusiutuviin energialähteisiin, turvallisempiin tuotteisiin tai kohtuullisiin varoituksiin vaarallisissa tuotteissa? Vai olemmeko niiden puolella jotka kärsivät suuryritysten mielivallasta?

Olen puoleni valinnut. Siksi Vihreät. ‪#‎nytjoskoskaan‬

Markus Drake
Uusimaa
Vihreät
93