Rakkaat Vihreät,

Haluaisin lukea omat muutosehdotukseni meidän kotouttamiskannanottoon, uusi kohta 6, Vastaanottavan yhteiskunnan vastuusta.

Jatketaan ja laajennetaan tukia maahanmuuttajien järjestäytymiselle, sekä omalta pohjaltaan omia intressejä ajamaan että yhdessä muiden suomalaisten kanssa. Rakennetaan vastaanottamisen kulttuuria, tukien ja kannustaen vapaaehtoistyöhön kansalaisjärjestöjen kautta. Kannustetaan paikallisia yhteisöjä ja toimijoita allekirjoittamaan rasismin ja muukalaisvihamielisyyden vastaisia julistuksia, keskustelemaan niiden pohjalta ja noudattamaan niiden periaatteita. Pakolaisia ja maahanmuuttajia vastaanottava yhteiskunta tarjoaa turvallisen ja uhkailusta vapaan tilan.

Noin, ne olivat lisäysehdotukseni.

Välittäminen ja kanssainhimillisyys. Uskonto. Humanismi. Rasismin vastaisuus. Nämä ovat kaikki hyviä syitä toimia turvapaikanhakijoiden, pakolaisten ja maahanmuuttajien asian puolesta. Vihreitä syitä.

Itselleni ne eivät kuitenkaan ole ainoa perustelu taistella vapaan liikkuvuuden puolesta. Vapaa liikkuvuus voi myös muuttaa yhteiskuntaamme, parempaan suuntaan, ja Euroopan ja Maailman vihreät jotka ajavat sitä ovat tärkein syy miksi olen Vihreä. En nyt tässä mene mekanismiin, mutta luottakaa minuun: globaali vapaa liikkuvuus, yhdistettynä toiseen perusvaatimukseemme, perustulo, tekevät nykyisestä, kapitalistisesta, talousjärjestelmästä mahdottomuuden, ja avaavat tien muutokselle. Siitä muutosvoimasta meidän tulisi olla kiitollisia jokaiselle joka suostuu muuttamaan tähän kylmään, vihamieliseen maahan. Kiitos.