Sagt om Markus

Isabella Lövin

Jag lärde känna Markus vid World Social Forum i Dakar, Senegal, där han representerade de Europeiska Gröna Unga, men också den globala rättviserörelsen. Det är människor som Markus som genom ett solidariskt utvecklingssamarbete arbetar för en tryggare, säkrare värld. Jag hoppas ni ger honom och De Gröna ert stöd!

Isabella Lövin
Biståndsminister, Sverige


Ville Niinistö

Markus har ett internationellt perspektiv och mod att ändra världen. Det bör vi finländare ta vara på. En aktivist som inte glömt sina rötter och människors vardag, men samtidigt känner europaparlamentets och de europeiska grönas arbete som sina egna fickor.

Ville Niinistö
Riksdagsledamot, De Grönas ordförande


Outi Alanko-Kahiluoto

Snutt-, korttids- och andra osäkra arbeten har blivit en konstant del av arbetsmarknaden. Enligt de gröna behövs en basinkomst för att svara på förändringen i arbetslivet. Markus har arbetat för en basinkomst sedan länge. Basinkomstens tid är nu, och vi behöver Markus i riksdagen för att föra den framåt!

Outi Alanko-Kahiluoto
Riksdagsledamot, ordförande för Gröna riksdagsgruppen


Heidi Hautala

Vi Gröna är Europas och trygghetens parti. Markus Drake är en expert på båda, som förmår ta emot ny kunskap och anpassa sig i nya situationer. Jag hoppas ni bekantar er med hans texter!

Heidi Hautala
MEP


Ska Keller

Vi behöver ett grönt Finland i Europa, och för det behöver vi Markus i riksdagen. Men ifall ni inte har något emot det så lånar jag honom nu och då. Var så vänliga och rösta på honom och de finska gröna, för en bättre och tryggare morgondag!

Ska Keller
MEP, Vice-ordförande för Gröna gruppen i Europaparlamentet